Contact

Social media

Leven vanuit rust en vrijheid met minder stress!

Leven vanuit rust en vrijheid met minder stress!

Leven met stress heeft zo ontzettend veel negatieve effecten op ons lichaam en dus ook op onze huid. Dit heeft te maken met het hormoon cortisol. Huidaandoeningen zoals acne en eczeem, maar ook huidveroudering kunnen verergeren naarmate je voor een lange periode meer cortisol aanmaakt

Daarom is leven vanuit rust en vrijheid zo belangrijk! Als ondernemer heb ik vaker last van stress; is de agenda wel goed genoeg gevuld? zijn alle rekeningen betaald? is het personeel tevreden? en ga zo maar door. Sinds ik moeder ben is het nog moeilijker om mijn privéleven en ondernemen te combineren, maar van beide kan ik super genieten. Mijn werk is ook mijn hobby, zonder zou ik niet kunnen.

De laatste tijd was ik vooral bezig met hoe ik als persoon de praktijk kan laten groeien. Vandaag volg ik een summit van Zarayda Groenhart! Na de eerste 2 uur van deze summit ben ik mij ontzettend bewust geworden met welke ‘lens’ op ik leef.

Heb ik een slechte dag dan heb ik de neiging om alles wat negatiever te zien. Maar heb ik dus ook weinig fut en heb ik minder ideeën voor de praktijk. Blijf ik hier in hangen zal ik meer stress gaan ervaren en ook meer cortisol aanmaken in mijn lichaam. Met alle negatieve gevolgen zoals een ‘niks lukt, alles zit tegen’- gevoel maar soms ook een onrustige huid (bij mij speelt mijn eczeem dan vaak op).

Heb ik daarentegen een positieve ‘lens’ op dan krijg ik daar energie van en heb ik heel veel leuke ideeën voor de praktijk. Ook ben ik veel bewuster bezig met mijn gezondheid en geef ik mijzelf ook meer tijd om aan mijn gezondheid te werken.

Leven vanuit rust en vrijheid is voor mij vooral positiviteit creëren, waardoor ik lekker in mijn vel zit. Letterlijk en figuurlijk.

Een gezonde en mooie huid begint dus zeker niet alleen maar bij de juiste producten gebruiken en de juiste gezichtsbehandeling voor jou maar ook bij jouw mindset! Ben jij positief ingesteld zal je ook jezelf meer tijd gunnen om voor jezelf en dus ook voor je huid te zorgen.

Het verbeteren van je huid vraagt aandacht en tijd. Als jij jezelf die tijd niet gunt dan ga je minder of geen verbetering in je huid zien.

Wij kunnen jou helpen met jouw eigen huidverbeteringstraject. Stoor jij je aan puistjes, rimpels, doffe of grauwe huid? Of vind je die rode bloedvaatjes of pigmentvlekjes niet mooi? Ben je er klaar mee om deze onder make-up te moeten camoufleren?
Maak dan eens een afspraak met mij of mijn collega huidtherapeut. Wij kunnen jou helpen je weer vrijer te voelen in je eigen huid!

Deel deze post

Uitgelichte artikelen

Ontdek meer

Gerstekorrels

Heb je je ooit afgevraagd wat die kleine witte bultjes op je huid zijn? Misschien heb je ze voor een witte mee-eter aangezien en geprobeerd

Lees meer