Contact

Social media

Huidveroudering

Huidveroudering

Wanneer we ouder worden veranderd onze huid. De huid veranderd van structuur, wordt slapper en er ontstaan rimpels en plooien. Ook wordt de huid kwetsbaarder en droger. De veranderingen komen door een afname in het collageen en elastine in de huid. Naast dat dit een natuurlijk proces is spelen invloeden van buiten af ook een rol in het sneller ouder worden. Denk hierbij aan overmatig blootstelling aan de zon en roken.

Vanaf ons 30ste levensjaar neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid langzaam af. Er zijn verschillende behandelingen die de aanmaak van collageen en elastine kunnen stimuleren.

Met het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten kan je al veel resultaat bereiken en behouden. Naast product advies bieden wij bij Huid- en Oedeemtherapie Schijndel – Heeswijk de volgende behandelingen tegen huidveroudering aan:

Microneedling met de SkinPen

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Peelings

Het woord peeling betekent letterlijk in het Engels: afpellen. Een chemische peeling zorgt er voor dat de bovenste huid laag dunner word. Daarnaast activeren de peelings de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen

Meer informatie over de behandeling van Huidveroudering: