Contact

Social media

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei

Ongewenste haren kunnen voor zoals mannen als vrouwen erg vervelend zijn. Scheren, harsen of andere ontharingstechnieken werken maar tijdelijk en kunnen irritaties geven. De huidtherapeut behandelt ongewenste beharing op het gehele lichaam en gezicht definitief met de onthaarlaser of met elektrische epilatie. Dit kan cosmetisch zijn maar ook medisch. Denk daarbij aan ingegroeide haren en donkere opvallende haren volgens een mannelijk patroon bij een vrouw (hirsutisme) of bovengemiddelde haargroei (hypertrichose).

Alle ongewenste haren kunnen permanent verminderd worden. De voor u beste behandeling hangt af van het huidtype, haarkleur en haardikte.

Behandeling

De behandeling voor overbeharing bestaat uit het definitief verwijderen van de haren. Dit kan door middel van laseren of elektrische epilatie.

Laser ontharing is geschikt voor het gehele lichaam, en werkt op de donkere haren. Het is een effectieve en snelle techniek waarbij door een laserstraal de voedingsbodem van de haar beschadigd. Het pigment in de haar neemt namelijk de energie van de laserstraal op. Hierdoor wordt het pigment verwarmd en beschadigd het haarzakje. 
Omdat de haren in de juiste actieve groeifase moet zitten tijdens de behandeling zijn er meerdere behandelingen nodig. Ieder haartje heeft namelijk zijn eigen haargroeicyclus. Er zijn gemiddeld 8 behandelingen nodig met 4 tot 8 weken tussen de behandeling voor het gewenste resultaat.

Wanneer de haren grijs, blond, rood of wit zijn kan er geen onthaar laser worden ingezet. Er kan dan wel definitief onthaard worden met elektrische epilatie. Bij deze techniek maakt de kleur van de haar niet uit.
Bij elektrische epilatie wordt met een klein naaldje de voedingsbodem van de haar beschadigd. Na meerdere behandelingen kan er geen nieuw haartje meer groeien. De periode van behandelen is afhankelijk van de grootte van het behandeloppervlak, dit kan variëren tussen enkele maanden tot jaren.

Meer informatie over de behandeling van ongewenste haargroei: