Contact

Social media

Huidverzorging in de zomer

Huidverzorging in de zomer

De zomer is hét seizoen waarin we volop kunnen genieten van zon, zee en strand. (Misschien op het moment niet in Nederland maar hopelijk komt dat weer!) Maar terwijl we ons verheugen op de warme dagen, heeft onze huid soms wat extra liefde en zorg nodig. De combinatie van zonnestralen, hitte en vochtigheid kan een uitdaging zijn, maar met de juiste huidverzorging kunnen we ervoor zorgen dat de huid straalt en gezond blijft. In dit blog ontdek je waardevolle tips voor huidverbetering in de zomer, zodat je vol vertrouwen kunt genieten van dit zonnige seizoen met een stralende en gezonde huid.

Do’s voor huidverbetering in de zomer:

  1. Gebruik elke dag zonnebrandcrème: Blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering en kan leiden tot schade zoals rimpels, donkere vlekken en een droge huid. Kies voor een breedspectrum zonnebrandcrème (UV-A én UV-B bescherming) met minimaal SPF 30 en breng het royaal aan op je gezicht en andere blootgestelde delen van je lichaam, ongeacht of het bewolkt is. Herhaal dit iedere twee uur en breng extra aan als je gezwommen hebt. Eucerin heeft voor iedere huid een speciale zonnebrandcrème.
  2. Hydrateer van binnenuit: Warme temperaturen kunnen uitdroging veroorzaken, wat kan leiden tot een droge en doffe huid. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je huid gehydrateerd te houden en eet waterrijk voedsel, zoals komkommer, watermeloen en sinaasappels, om extra vocht binnen te krijgen.
  3. Reinig je huid op een milde manier: Je huid krijgt in de zomer al veel te verduren daarom is een milde huidreiniger extra fijn voor je huid. Kijk bijvoorbeeld naar een reiniger die de pH van je huid niet aantast maar wel vuil, olie en zweet goed verwijdert. Hierdoor voorkom je verstoppingen van je poriën. De Meditopics Melkzuur huidreiniger met pH 3,5 zorgt er voor dat je huid op een milde manier gereinigd wordt.
  4. Gebruik antioxidantrijke producten: Antioxidanten helpen de schade van vrije radicalen door blootstelling aan de zon te bestrijden. Gebruik huidverzorgingsproducten met vitamine C en E om je huid te beschermen en te voeden. De Meditopics Provitamine crème bevat deze antioxidanten. De Vit C Booster van Eucerin heeft zelfs een hoge dosering vitamine C waardoor deze ook ideaal is als kuur voor thuisgebruik.
  5. Exfolieer regelmatig: Door regelmatig te exfoliëren verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid een frisse uitstraling krijgt. Kies voor een milde exfoliant en gebruik het niet te vaak om overmatige irritatie te voorkomen. Je kan gebruikmaken van retinol, salicylzuur, glycolzuur of amandelzuur. Eucerin en Meditopics hebben verschillende producten met deze ingrediënten. Zoals de Retinol 1% en Retinol 1% extra sterk van Meditopics.

Don’ts voor huidverbetering in de zomer:

  1. Te lang in de zon blijven: Hoewel de zon vitamine D produceert en een opbeurende stemming kan geven, is te veel zon schadelijk voor je huid. Vermijd blootstelling aan de zon tijdens de piekuren (tussen 10.00 en 16.00 uur) en zoek indien mogelijk de schaduw op. Draagt bedekkende kleding en smeer een SPF.
  2. Zonnebanken: Het is verleidelijk om je huid voor te bereiden op de zomerse gloed door een zonnebank te gebruiken. Doe dit echter niet; zonnebanken kunnen schadelijk zijn en het risico op huidkanker verhogen. Zonnebanken geven juist UV-A straling af, deze zorgt vooral voor schade aan de huid en niet voor een “mooi” kleurtje.
  3. Vergeten je lippen te beschermen: De dunne huid op je lippen is gevoelig voor zonneschade. Gebruik een lippenbalsem met SPF om ze te beschermen tegen verbranding en uitdroging. Eucerin heeft een fijne lippenbalsem met SPF 15.

Het is van belang om goed voor je huid te zorgen, vooral in de zomer wanneer je huid veel te verduren krijgt. Bescherm jezelf dus tegen de schadelijke effecten van de zon, blijf gehydrateerd en pas je huidverzorgingsroutine aan om te genieten van een zomer vol met prachtige herinneringen met een stralende huid als resultaat. Heb je hulp nodig met de juiste producten te vinden dan kunnen wij je helpen! Maak een afspraak voor een gratis advies gesprek.


Wist je dat….
Sommige huidbehandelingen in de zomer geen goed idee zijn omdat je huid gevoeliger kan worden voor de zon?! Gelukkig zijn er nog genoeg huidbehandelingen die wel uitgevoerd kunnen worden!

Ben jij benieuwd welke behandeling jouw huid kan helpen te verbeteren? Maak dan nu een afspraak!

Deel deze post

Uitgelichte artikelen

Goede Huidvoornemens

Het nieuwe jaar staat voor de deur en velen zijn bezig met het bedenken van goede voornemens. Terwijl we nadenken over onze doelen voor gezondheid,

Lees meer

Ontdek meer

Goede Huidvoornemens

Het nieuwe jaar staat voor de deur en velen zijn bezig met het bedenken van goede voornemens. Terwijl we nadenken over onze doelen voor gezondheid,

Lees meer

Gerstekorrels

Heb je je ooit afgevraagd wat die kleine witte bultjes op je huid zijn? Misschien heb je ze voor een witte mee-eter aangezien en geprobeerd

Lees meer